Autodesk Inventor tipp – fejlesztések az additív gyártás terén

A 3D nyomtatási környezet különböző eszközöket biztosít az additív gyártáshoz, illetve a 3D nyomtatáshoz. A modelleket a használt 3D nyomtatótól függően részletekben vagy egyszerre is ki lehet nyomtatni. A 3D nyomtatási környezet csak az Alkatrész dokumentumban érhető el, ezért, ha összeállítást szeretne nyomtatni, akkor a konstrukciót először át kell származtatni alkatrész környezetbe, úgy, hogy minden alkatrészből külön test jöjjön létre, majd ezt követően már el lehet indítani a nyomtatást.

A 3D nyomtatás eredménye a részegységek vagy alaksajátosságok láthatóságától függ. Ha vannak olyan alaksajátosságok, amelyeket nem szeretne kinyomtatni, akkor egyszerűen le kell tiltani ezeket, vagy ki kell kapcsolni a láthatóságukat. Letiltás esetén ügyelni kell arra, hogy a művelet ne okozzon problémát a többi alaksajátosságban.

A modul tartalmaz egy gyári nyomtató listát, amit lehet módosítani, illetve be is lehet állítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett.

A 3D nyomtatási környezet a következőket teszi lehetővé:

Kiválaszthatja a használni kívánt nyomtatót és nyomtatási beállításokat.

Megfelelő pozícióba forgathatja a modellt a nyomtatási térhez képest.

Elhelyezheti a modellt a nyomtatási téren belül.

A munkatérhez képest túl nagy méretű komponenseket szét lehet darabolni, majd a különálló részeket el lehet látni a nyomtatást követő összeillesztéshez szükséges alaksajátosságokkal.

Modellezési parancsokkal, például közvetlen szerkesztéssel módosíthatja az alaksajátosságokat, ha a használt nyomtató vagy folyamat ezt megköveteli. Be lehet állítani a nyomtatást követő összeillesztéshez szükséges alaksajátosságok mennyiségét, elhelyezkedését és paramétereit.

Az összeillesztéshez szükséges alaksajátosságokat külön-külön is lehet szerkeszteni, amennyiben felrobbantja a csoportot és közvetlenül módosítja az ehhez szükséges alaksajátosságot. A csoport szétrobbantása végleges, nem lehet visszafordítani.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!


Az additív gyártásban rejlő lehetőségek végtelennek tűnnek, ha ért a 3D CAD tervezéshez, akkor teljes mértékben kihasználhatja a technológia előnyeit. A koncepciótervektől a kész, megvalósult és legyártott termékig eljutni egyszerűbb, mint gondolná!

Az additív gyártási technológiák akár 24 órás átfutási idővel gyors és hatásos megoldást kínálnak arra, hogy elkészítse és kiértékelje a legjobb terveket az aktuális projektjéhez.

Szeretnénk Önt és cégét ismételten elégedett ügyfeleink között látni, ezért egy rendkívül kedvező ajánlatot kínálunk Partnereink számára.

A VARINEX Zrt.-től vásárolt Autodesk, OPEN MIND vagy MSC mérnöki tervezői, szimulációs vagy egyéb szoftvere, szoftverelőfizetése akár milliókat is érhet!*

2019. november 15-ig tartó promóciónk keretében 5% – 10% – 15% kedvezményt biztosítunk új 3D nyomtató* vásárlása esetén azon VARINEX Zrt. ügyfelek számára, akik rendelkeznek mérnöki tervezői és szimulációs szoftverrel vagy szoftverelőfizetéssel**.

A tájékoztatás nem teljeskörű, részletekért és további információért keresse kollégáinkat >>> https://3dnyomtatas.varinex.hu/kedvezmenyes-ajanlat/

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
farkas@varinex.hu