Fusion 360 – egyetlen termék határtalan lehetőséggel

Az Autodesk teljesen újraálmodta a 3D CAD/CAM világát. A Fusion 360 ipariforma- és gépészeti tervezési, szimulációs, megmunkálási és együttműködési képességeket ötvöz egyetlen integrált platformban.


Szerezze meg a szükséges tudást! Most lehetősége van iparági szakértőnktől megtanulni a szoftver profi használatát az alapoktól a speciális haladó szintig. Lépjen most, hogy munkájában is szintet léphessen!

Kezdjük az alapoknál – alapfokú, 2 napos intenzív Fusion 360 képzés: Budapest, 2019. szeptember 18-19.

További információ >>>


Átfogó termékfejlesztési eszköz

Az Autodesk® Fusion 360™ egy átfogó terméktervezési eszköz, amely a koncepció kialakításától egészen a gyártásig használható. A legjobb tervkoncepció kidolgozása érdekében először gyorsan készíthet több változatot is a tervből. Ezután a koncepciótervet egyszerűen felhasználhatja a gyártástervezéshez. Végül a beépített 2 és 3 tengelyes CAM vagy az additív gyártásra tervezett 3D nyomtatási segédprogram segítségével előkészítheti tervét a gyártásra. Ezekhez elég egyetlen platformot használnia.

Összehozza a formatervezést és a mérnöki munkát

Fenntartható az adatáramlás a forma- és a gyártástervezési részleg között. Tervadataival még többre lehet képes, ha olyan összetett felületeket hoz létre, amelyek ténylegesen megmunkálhatók, és végig feldolgozhatók maradnak a mérnöki és gyártási folyamatok során.

Rugalmas modellezési környezet

Megválaszthatja, hogyan szeretne tervezni. A Fusion 360 magában foglalja a rugalmas valós idejű közvetlen modellezést és a sajátosságalapú parametrikus modellezést is, így Ön döntheti el, hogy a terméktervezési folyamat adott fázisában milyen környezet a legmegfelelőbb. A Fusion 360 a következőket tartalmazza: poligonos Sub-D modellezés, T-spline modellezés, NURBS felületmodellezés, Bezier-görbés felületmodellezés, CSG primitívekre épülő modellezés.

Fájlok fordítása, importálása és exportálása

A CAD-adatfordítók átfogó rendszerével importálhatja és exportálhatja a tervfájlokat. A Fusion 360 több mint 50 különböző fájltípus fordítását támogatja, amelyek között megtalálható például az .OBJ, a .DXF, a .DWG és az .SLDPRT. Az aktuális CAD-csomagból származó adatokat felhasználhatja a Fusion 360-ban, amelyben automatikusan megjelennek a natív alkalmazásban végrehajtott változások.

Generatív tervezés és továbbfejlesztett szimuláció

A generatív tervezés, amely eredetileg az Autodesknél született meg Project Dreamcatcher néven, sokat változott a kutatási és fejlesztési gyökereihez képest, és olyan vállalatok alkalmazták, mint a General Motors és a Stanley Black & Decker.

A generatív tervezés egy radikális technológia: a mérnöki célok és kényszerek alapján, mesterséges intelligencia segítségével hozza létre a tervezési megoldásokat. A számítógéppel segített tervezés ismét „segített” lesz, mivel lehetővé teszi a tervezők számára, hogy kiértékeljék a gyárthatóság, az anyagok és a teljesítmény közötti kompromisszumokat, és kiválaszthassák a számukra leginkább megfelelő megoldást. A generatív tervezés eredményeképpen nem csupán egyetlen, hanem potenciálisan több ezer nagyszerű megoldást is kidolgozhat, amelyek közül Ön választja ki az igényeinek leginkább megfelelő tervet. A terveket különböző anyagok, terhelések és kényszerek alkalmazásával, különböző körülmények között tesztelheti. Hőtani, kihajlási és nem lineáris terhelési elemzéseket is végezhet.

Integrált adatkezelés

A Fusion 360 Ön helyett is gondoskodik az adatkezelésről és a verziókezelésről. A Fusion 360 automatikusan hozza létre és kezeli a verziókat, így könnyedén megtekinthet egy korábbi állapotot, és vissza is léphet rá. A beépített keresőmotorral könnyedén megtalálhatja a részegységeket az összetett tervekben, és megkönnyítheti a tervek újrafelhasználását. Ráadásul mindez magas bevezetési és karbantartási költségek nélkül érhető el.

A kulcs a csoportmunka

Egyedül és másokkal együtt is dolgozhat egyetlen központi projektműszerfalról. Megszabhatja, hogy kinek legyen hozzáférése a projektek megtekintéséhez és szerkesztéséhez, illetve megjegyzések hozzáfűzéséhez. A tervellenőrzéseket egy pillanat alatt elvégezheti, hiszen a projektadatokat olyan böngészőn keresztül tekintheti meg, amellyel azok a közreműködők is valós időben ellenőrizhetik a folyamatot, akik nem rendelkeznek a Fusion 360 szoftverrel. Mobileszközéről is hozzáférhet a projektekhez: megtekintheti a terveket, ellenőrizheti azokat a csapatával, és megjegyzéseket tehet közzé.

Gyártás

Integrált CAM 2,5 és 3 tengelyes megmunkálással. Megbízható HSM-kernel szerszámpályák gyors létrehozásához, a gépek ütközésének csökkentéséhez és kiváló minőségű alkatrészek létrehozásához. Többféle 3D nyomtatóval is kompatibilis 3D nyomtatási segédprogram a szeleteléshez, nyomtatási támaszok felépítéséhez és szerszámpályák létrehozásához.

Már meglévő hardverével is működik

A Fusion 360 szoftvert annyi számítógépre vagy eszközre telepítheti, amennyire szeretné. A Fusion 360 szoftver Mac és PC változata is natív módon fut, így további költségek nélkül használhatja a kedvelt rendszerét/platformját, vagy akár mindkettőt egyszerre.

3D renderelés és látványtervezés

A tervezői szándékot bemutathatja a kollégáinak vagy az ügyfeleknek, és közvetlenül a modellből is létrehozhat fotórealisztikus marketinganyagokat. A Fusion 360 átveszi a munka nehezét a számítógépétől, és terveit előrendereli a felhőben, így azok megtekinthetők az A360-on, és bármikor meg is oszthatók. Ha pontosabban szeretné irányítani a renderelést, közvetlenül a Fusion 360-ból egyszerű húzási műveletekkel, dinamikusan választhatja meg a környezetet, a mélységélességet, a hatásokat, a sugárkövetési beállításokat és a látványstílusokat, amelyeket akár a helyi gépen is lerenderelhet.

Aktiválja ingyenes Fusion 360 licencét 3 egyszerű lépésben!

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük ezt az új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. Ha Ön is fejlődni szeretne, most itt az alkalom, hogy szakértők kollégánk által vezetett tanfolyamainkon eljusson az alapoktól a generatív tervezésig, valamint az additív és a szubtraktív gyártásig.


Kezdjük az alapoknál! Jelentkezzen alapfokú, 2 napos intenzív tanfolyamunkra!

A tanfolyam időpontja: 2019. szeptember 18-19.
Helyszín: VARINEX Zrt.
1141 Budapest, Kőszeg u. 4.

További információ és regisztráció >>>

Kapcsolattartó:

Antal Iván
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3414
+36 30 212 9088
antal@varinex.hu