Mit ér az innováció, ha magyar? Van, aki szerint semmit, ha itthon próbálják megvalósítani. Ennek az elméletnek mond ellent egy szigetszentmiklósi ipari vállalkozás, az Elsner Kft. sikere.

A fémmeg-munkáló és fejlesztő cég üzemcsarnoka, automatizált gyártási rendszere az európai élvonalba tartozik, ráadásul büszkén mondhatják el: olyat is tudnak, amit a világon senki más.

Elsner Edvin 1993-ban egy kis pinceüzemben indította el fémmegmunkáló vállalkozását? használt gépein kívül csak elszántsága állt rendelkezésére. Mint mondja, szándékosan a lehető legnehezebb munkákat vállalta el. Olyanokat, amelyektől a szakma inkább menekült, ha volt helyette könnyebben elvégezhető feladat. A megrendelők így bonyolult, cseppet sem könnyű megbízásokkal keresték meg, amelyeket rendre teljesített. A magasra helyezett léc átugrása ugyanakkor jó hírét vitte a hazai iparban, így neves járműipari vállalatok, orvostechnikai gyártók is megkeresték ? ezzel vállalkozása bekerülhetett a nemzetközi beszállítói körforgásba.

Az 1993-ban alapított kft. tulajdonosa azóta is vallja: a nehéz, bonyolult feladatok több szempontból is kifizetődők. Egyrészt a magasabb árszint miatt, másrészt pedig azért, mert állandósítja a munkában a precizitást, a fegyelmet és a minőséget, ami hosszú távon is az élvonalban tartja az üzemet. A recept pedig bevált, amit jól mutat, hogy az Elsner Kft. és az Elsner Dent Kft. már két korszerű üzemcsarnokban tevékenykedik. Az újabbat 2013-ban adták át.

Teljes cikk letöltése

Kapcsolattartó:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 1 273 3413
+36 30 977 1824
sebok@varinex.hu