A VARINEX Zrt. Automotive Hungary 2018 nagydíj elismerésben részesült két pályázatával is

A VARINEX Zrt., a digitális gyártást támogató eszközök és szolgáltatások, a prototípus gyártás és 3D nyomtatás, valamint az újgenerációs terméktervezési és térinformatikai rendszerintegráció területein 25 éves tapasztalattal rendelkező dinamikusan fejlődő cég az idei Automotive Hungary 2018 kiállításon Innovációs termék pályázaton két nagydíjat is elnyert az által forgalmazott Stratasys Fortus 380mcTM Carbon Fiber Edition 3D nyomtatóval, valamint az Autodesk Product Desing and Manufacturing Collection terméktervezési és gépipari szoftver gyűjteménnyel.

Díjnyertes 3D-nyomtató

A Stratasys Fortus 380mcTM Carbon Fiber Edition 3D nyomtató alkalmas speciális prototípus készítésre megerősített szénszálás anyag használatával. A 3D nyomtató kizárólag FDM Nylon 12CFTM szénszálás és ASA anyagokat használ a nyomtatáshoz. Ezzel kitölti a rést a asztali nyomtatók és a költséges ipari szintű megerősített szénszálas anyagokat felhasználó 3D nyomtatók között. A fűtött munkatér lehetővé teszi a torzulás- és hajlásmentes, egyenletes alkatrésznyomtatást, mérettől függetlenül. Az oldhat támaszanyagok használata teljes tervezési szabadságot ad az összetett formatervek kialakításához.

A Varinex nagydíjat nyert az általa forgalmazott Stratasys Fortus 380mcTM Carbon Fiber Edition 3D-nyomtatóval, balra Falk György, a Varinex Zrt. elnöke

A Fortus 380mc Carbon Fiber Edition 3D nyomtatóval labor körülmények nélkül készíthet kompozit alkatrészeket. Az oldható támasz anyaggal bármilyen geometria nyomtatható, akár több alkatrészes összeállítások is. A 3D nyomtató a Stratasys első szénszállal töltött alapanyagát használja. A fűtött munkatér a méret pontosság és a nyomtatott modell szerkezetének homogenitása érdekében. Felügyelet nélkül, akár 0-24 órában nyomtat, nincs holt idő a gyártásban. Több szabadalom védi ezt a 3D nyomtatási technológiát. A Fortus 380mc Carbon Fiber Edition megfelel a CE és FCC szabványoknak. A Fortus 380mc Carbon Fiber Edition környezetvédelmi szempontok alapján teljesíti a „Volatile and semi-volatile organic compounds” előírásait is.

A VARINEX Zrt. 2018-ra elnyerte a Stratasys magyarországi forgalmazójaként a Stratasys Gold Partner-i státuszt.

Terméktervezési és gépipari szoftvergyűjtemény

Az Autodesk Product Design and Manufacturing Collection összehangolja és optimalizálja a terméktervezési és gyártási folyamatot. Lehetővé teszi a teljes beszállítói lánc számára, hogy a termék életciklusa folyamán a releváns információk kerüljenek a megfelelő szereplőhöz a megfelelő időben. Az Autodesk Future of Making Things – Az Alkotás jövője – koncepcióra építve, az Ipar 4.0 céljait megvalósítva lehetővé teszi a mérnökök számára komplex technológiai problémák kezelését, a döntéshozók számára lehetővé teszi a döntéseikhez szükséges releváns információk kinyerését, a gyártó cégek számára olyan korszerű gyártási technológiák alkalmazását, mint a CNC megmunkálás és a 3D nyomtatás.

A termék fejlesztése és magyarországi bevezetése a 2000-es évek elején kezdődött. Az Autodesk folyamatosan alkalmazkodik mind a felhasználók igényeihez, mind pedig a gazdasági elvárásokhoz. Ezért az elmúlt években bevezette a szoftver előfizetési rendszert, ami költségszerkezeti oldalról megoldja az egyenletes és használatfüggő terhelést, a költségek tervezése jól kalkulálható és lineális; technikai oldalon pedig megoldást ad – többek között – a kompatibilitást a partnerek között, illetve a legmodernebb technológiák alkalmazására, mint például a generatív tervezés.

Voloncs György, a Varinex Zrt. vezérigazgatója vette át a szoftvergyűjteménynek járó nagydíjat

Más hasonló termékek közül könnyű használhatóságával, gazdaságos fenntarthatóságával tűnik ki mindamellett, hogy a legkorszerűbb ipari fejlesztéseket teszi elérhetővé a felhasználók számára. Ilyenek az Ipar 4.0 direktíváknak való megfelelés, az integrált szimulációs, CAM vagy látványtervező modul, vagy a szintén beépített generatív tervezési algoritmus. Az Autodesk Product Design and Manufacturing Collection lehetővé teszi nem csupán egy gépészeti terv létrehozását, hanem a beépítési környezet pontos modellezését, ami akár a beépített épület modellező technikákkal, vagy akár 3D szkenneléssel is előállítható, hogy a terv minden részletében elemezhető, ellenőrizető legyen. Ezekkel a technológiákkal elkerülhetők a költséges utólagos módosítások, vagy az ugyancsak költséges túltervezési esetek.

Az Autodesk brand az ipari forma- és terméktervezés területén. A VARINEX Zrt. az Autodesk hivatalos magyarországi partnere több, mint 25 éve; Gold Partner minősítéssel rendelkezik, amihez mind forgalmi, mind létszámbeli, mind pedig szakmai minősítési rendszerekben meg kell felelnie.

További információért keresse szakértő kollégáinkat:

3D nyomtatási üzletág

CAD/CAM gépészeti tervezés üzletág

(forrás: Varinex/GyártásTrend)