SLS 3D nyomtatás – sorozatgyártásra is

Mindössze három évtized leforgása alatt a 3D nyomtatók a viszonylag egyszerű, prototípusok gyártására szolgáló eszközökből olyan nélkülözhetetlen berendezésekké fejlődtek, amelyek ma már alapjaiban formálják az ipar folyamatait és a gyártást.

A terméktervezési folyamatok felgyorsítása, a minőség javítása az egyre magasabb szintű vásárlói elvárások és ezzel egyidejűleg a költségek csökkentése újabb és újabb megoldásokat, folyamatokat követelnek meg.

Ennek megfelelően a 3D nyomtatás technológiája hatalmas fejlődésen ment keresztül és mára nélkülözhetetlen, hétköznapi eszközzé vált az ipari szereplők számára.

A VARINEX Zrt. 3D nyomtatási üzletága rövid határidővel, a korábbi árakhoz képest akár 20%-kal kedvezőbben vállalja EOS P 396 lézeres szinterező rendszerrel poliamid anyagokból készült, sorozatban gyártott alkatrészek és funkcionális prototípusok gyártását.

Az elérhető legkedvezőbb árért, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, hogy kollégánk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Űrlap kitöltése >>>

 

De mi is az a szelektív lézerszinterezés (SLS) technológia?

A szelektív lézerszinterezés (SLS) egy additív gyártási folyamat. Az SLS során egy lézer szelektív módon összeolvasztja az egyenletesen elterített és előmelegített poliamid por alapanyagot, és rétegről-rétegre felépítve hoz létre egy adott alkatrészt. Az SLS-hez használt anyagok hőre lágyuló polimerek, amelyek por formában kaphatók.

Az SLS 3D nyomtatást prototípusokhoz, funkcionális alkatrészekhez és kis szériás gyártáshoz is használják, mivel a módszer nagy tervezői szabadságot biztosít, rendkívül pontos, és jó és konzisztens mechanikai tulajdonságokkal rendelkező alkatrészeket eredményez. A techológia kiemelkedő előnye az egyenletes, megismételhető minőség a méretpontosság és a mechanikai tulajdonságok terén is. A technológiában rejlő lehetőségeket akkor lehet a legjobban kihasználni, ha a tervező figyelembe veszi a legfőbb előnyöket és korlátokat.

A 3D nyomtatás átalakítja a gyártási folyamatokat

A 3D nyomtatási technológia potenciáljának ipari kihasználása még csak most kezdődik. A 3D nyomtatás különösen a prototípus- és szerszámkészítés, valamint a termékinnovációs ciklus felgyorsítása révén egyszerűsíti le a mérnökök és tervezők feladatait.

A VARINEX Zrt. 20 éve úttörő szerepet tölt be az additív gyártás terén, és Magyarországon elsőként kezdett el 3D nyomtatással és gyors prototípusgyártással foglalkozni.

Szolgáltatások:

gyors prototípusgyártás – termékek, prototípusok, alkatrészek gyártása akár 1 nap alatt is

sorozatgyártás – szerszámozás nélkül kis- és közepes széria gyártása rövid határidővel

Ajánlatkéréshez a nyomtatni kívánt alkatrész 3D-s digitális modelljét küldje el kollégáinknak a 3DP@varinex.hu email címre STEP vagy STL kiterjesztésben, és pár szóban írje le 3D nyomtatási igényeit.

Kapcsolattartók:

Falk György
stratégiai igazgató
az igazgatóság elnöke
+36 1 273 3403
falk@varinex.hu
Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu
Pesti Dániel
rendszermérnök
3D nyomtatás üzletág
+36 30 530 8442
pesti@varinex.hu